contact secondpiese contact secondpiese

Selectează mașina

search  Caută
baterie

Baterii auto

Vezi Oferta >>
ulei

Ulei Motor

Vezi Oferta >>
anvelope

Anvelope Iarnă

Vezi Oferta >>
accesorii

Accesorii Auto

Vezi Oferta >>
cere oferta

Știri auto

Facebook

- Piese auto resigilate si second - Magazin Online -


Dunlop prezintă anvelopa inteligentă, cu chip fără baterie


            Compania de anvelope Goodyear Dunlop a prezentat la Salonul Auto Geneva 2014 un concept de anvelopă inteligentă, care foloseşte un microchip fără baterie pentru a comunica diferite informaţii direct către computerul de bord al maşinii.
 
Un nou tip de anvelopă inteligentă a fost prezentat la Salonul Auto Geneva 2014. Noul pneu, dezvoltat de compania Goodyear Dunlop, încorporează un microchip fără baterie care poate să trimită informaţii despre presiune şi temperatură direct către computerul de bord al maşinii.
„OK, şi ce e nou aici?”, ai putea să întrebi. Păi, faţă de alte sisteme din prezent, care au un microchip amplasat pe jantă, acest nou concept încorporează modulul electronic direct în pneu, astfel că nu mai există riscul defectării sale în timpul demontării/montării anvelopei pe jantă.
Mai mult, informaţiile furnizate de chip pot fi folosite de computerul de bord al maşinii pentru a corecta, automat, algoritmii după care se ghidează sistemele electronice de control al tracţiunii, cu scopul de a îmbunătăţi dinamica maşinii.
Totodată, distanţa de frânare poate fi redusă, iar stabilitatea maşinii poate fi crescută doar cu ajutorul datelor furnizate de senzorii din cauciucuri.
„Proprietăţile anvelopei se schimbă semnificativ, iar tipul anvelopei, presiunea şi temperatura joacă un rol important”, a spus Marc Engel, inginer senior la Goodyear Dunlop. „Dacă un vehicul cunoaşte aceste proprietăţi dinamice, sistemele sale de control le poate lua în considerare şi poate livra performanţe mai bune per total”, a continuat Engel.
 
 
 
...Pentru a continua citirea acestui articol, va rugam accesati linkul de mai jos:
                                                       
                             www.promotor.ro/masini-noi/

 

 

Părerea ta contează: